zondag 19 februari 2017

Pastella proteïne pasta met kip, aubergine en een pompoen-tomaten sausje

Maak kennis met een heerlijk product. Verse 'pastella' pasta met extra eiwitten. Een super voedzaam product als post-workout meal na het sporten. Het bevat de nodige koolhydraten én eiwitten om het lichaam en de spieren weer aan te vullen. Per 100 gram bevat deze pasta maar liefst 17 gram eiwitten. Het is dus een makkelijke manier om je eiwitinname te verhogen. De smaak is lekker en de pasta is daarnaast binnen no-time klaar. Ik maakte de tagliatelle pasta met kip, verse spinazie en een zelfgemaakt sausje van pompoen en tomaat. Super gezond! Klaar voor het recept?

Ingrediënten voor 1 persoon:
40-50 gram proteïne pasta (tagliatelle)
100 gram kip
1/2 aubergine
handje verse spinazie

Voor de saus:
1 tomaat
5 blokjes pompoen (ik gebruikte de voorgesneden variant van ah)
1/4 ui
knoflook
basilicum kruiden
chili kruiden
peper en zout naar smaak

Bereiding:
-Kook de verse pasta voor ongeveer 3 minuten in een pan met kokend water
-Kook de pompoen ook voor ongeveer 7 minuten in een pan beetgaar
-Snijd de kip en stukjes en bak deze goudbruin met wat olijfolie of kokosolie
-Snijd ondertussen de aubergine, ui en tomaat in stukjes en doe de aubergine bij de kip in de pan
-Neem een blender of staafmixer en doe hier de tomaat, ui, stukjes pompoen en kruiden in
-Mix dit geheel tot een gladde massa, 'de saus'
-Serveer een bord met verse spinazie, leg hier de verse pasta op en vervolgens de kip met aubergine
-Eventueel kun je nog naar smaak wat kruiden toevoegen

Eet smakelijk!

Liefs, Yvonne

Ook deze verse pastella pasta proberen? Via deze link kun je de pasta ook bestellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten