dinsdag 26 april 2016

Zoete aardappel gevuld met een trio van vis
























Ben jij gek op vis?
Dit is een heerlijk gerecht met maar liefst drie verschillende vissoorten.
Makreel, garnalen en zalm.
Ik ben zelf echt dol op vis. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens super gezond.
De visvetzuren, met name omega 3 en 6, zijn namelijk essentieel in een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Deze maaltijd is makkelijk om te maken en leuk om te serveren als mensen bij je komen eten.

Ingrediënten voor 2 personen:
Zoete aardappel (2 stuks, ongeveer 150 gram de stuk)
1 blikje makreel
100 gram gerookte zalm
200 gram garnalen
2 bosuitjes
1/3 Komkommer
handje pijnboompitten

Voor de vulling:
200 gram 0% Griekse yoghurt
knoflookkruiden
Tijm
Paprika poeder
beetje citroen
zout/peper naar smaak

Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 200 graden
-Was de aardappels even schoon
-Doe de zoete aardappel in een ovenschaal voor 30-40 minuten in de oven (met schil)
-Snijd de komkommer en bosui fijn
-Snijd ook de zalm en makreel in stukken (hoeft niet heel fijn)
-Neem een kom en maak hierin de vulling
-Doe hier 400 gram Griekse yoghurt in en voeg alle kruiden toe
-Roer dit goed door
-Voeg daarna ook de vis toe
-Wanneer de aardappel klaar is, snijd je hem voorzichtig open
*niet helemaal door het midden, zodat je de aardappel kan vullen-Daarna kun je de vulling erin doen en is het tijd om te eten:)
Enjoy!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten