zondag 6 maart 2016

Kip Caprese uit de oven





















Tomaat, mozzarella en pesto.
De ultieme combinatie die bij iedereen wel bekend is; Caprese!
Dit is zo'n makkelijk recept.
Niet zelf bedacht, maar via de Tasty pagina op Facebook!
Samen met een vriendinnetje zagen wij dit filmpje en we waren meteen verkocht.
Dit gaan we maken!
Zo gezegd, zo gedaan. Dus gisteren stonden wij lekker in de keuken.
Vol verwachting zaten wij te wachten op ons kippetje uit de oven.
En nee, hij stelde ons niet teleur.
Het recept hebben we een iets eigen (gezondere) twist gegeven, dus wil je dit ook maken?
Klik dan snel verder.


Ingrediënten voor 2 personen:
200/300 gram kipfilet
1 bolletje mozzarella
groene pesto
2 tomaten
1 rode ui
pijnboompitjes
basilicum
knoflookkruiden
peper/zout
olijfolie

Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 200 graden
-Snijd voorzichtig verticale strepen over de kip om openingen te maken (niet helemaal doorsnijden)
-Hiertussen moet de mozarella, tomaat en basilicum komen
-Snijd de tomaat, ui en mozarella in plakjes
-Besmeer de kipfilet met olijfolie en leg deze in een ovenschaal
-Doe de tomaat en mozarella beide in de kipfilet (tussen de sneedes)
-Voeg wat knoflookkruiden, peper en zout toe
-Maak het af met wat basilicum, groene pesto, pijnboompitjes en de ui
-Doe dit alles voor ongeveer 50 minuten de oven in
-Check goed of de kipfilet van binnen gaar is
Enjoy!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten