maandag 28 maart 2016

Gevulde punt paprika met quinoa, tonijn en groente

























Een super makkelijk gerecht, dat mogelijk is op alle manieren.
Dit is hoe ik het heb gemaakt, maar je kunt van alles toevoegen en veranderen.
Zo kun je dit gerecht ook vegetarisch eten, met bijvoorbeeld feta, geitenkaas, noten en mozzarella.
Maar je kunt ook kip, gehakt of rijst gebruiken.
Ontelbaar veel variaties. Deze combinatie vond ik zelf erg lekker.
Erg gezond vanwege de quinoa. Deze bevat veel vezels en is daarnaast erg eiwit rijk.
Misschien leuk om eens mee te koken?

Ingrediënten per persoon:
1 zoete punt paprika
40 gram quinoa
65 gram tonijn uit blik
3 champignons
1/4 courgette
bietjes
1/2 rode ui
paprika kruiden
verse basilicum
(wat peper en zout naar smaak)

Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 180 graden
-Bereid de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking
-Snijd de champignons, courgette en ui in kleine stukjes
-Snijd dan de zoete punt paprika verticaal door het midden en verwijder de zaadjes
-Vet een ovenschaal aan de onderkant een klein beetje in met spray of olijfolie, zodat de paprika niet blijft plakken
-Als de quinoa klaar is kun je dit mengen met de groente, ook de tonijn kun je gewoon er door heen roeren
-Voeg ook de kruiden toe
-Daarna kun je het mengsel verdelen over de paprika
-Doe dit voor ongeveer 10-15 minuten in de oven
-In deze tijd wordt alles gaar en kunnen de smaken zich mengen
Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten