zondag 8 november 2015

Gevulde portobello met een burger van tonijn


























Een burger zonder brood? Ja, het kan!
Dit is een leuke, maar vooral hele lekkere maaltijd om klaar te maken.
Super simpel en ook nog eens met weinig koolhydraten.
Doordat je geen brood gebruikt bespaar je ook aardig wat calorieën. 

De burger zelf is gemaakt van tonijn, dus er zitten zeker genoeg eiwitten in.
Gezond!
Je kan natuurlijk eindeloos variëren met dit recept. 
Probeer het eens uit, ik weet zeker dat die in de smaak valt. 

Ingrediënten voor de gevulde portobello
Voor 1 persoon:
1 grote portobello
50 gram hüttenkäse
2 plakjes courgette 
1 tomaat
1/2 ui
beetje gemengde rucola salade

Ingrediënten voor de tonijn burgers
Voor 2 burgers:
1 blikje tonijn in water
1 ei
1/2 uitje
knoflookkruiden
Tijm
peper

*Het recept van de tonijn burgers heb ik eerder op mijn blog gezet. 
Bekijk hier hoe je ze kunt maken!

Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 180 graden 
-Maak als eerste de tonijnburgers klaar
De bereiding hiervan vind je nogmaals hier!
-Snijd de courgette, tomaat en ui in gewenste vorm
-Neem een ovenschaaltje, spray deze in met (PAM) bakspray en leg de portobello hier in
-Begin als eerste met een laagje rucola, daar bovenop de courgette en tomaat
-Ondertussen is je tonijn burger klaar en kun je deze er ook op doen
-Maak het af met hüttenkäse en ui en zet hem zo in zijn geheel voor ongeveer 20 minuten in de oven
-Hou hem wel eventjes goed in de gaten
Daarna kun je heerlijk smullen van deze calorie arme burger. 
Enjoy!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten