donderdag 8 oktober 2015

Vrolijke bootjes - Zoete punt paprika gevuld met quinoa, tonijn en groente





















Ohhh, wat is dit een lekkere combinatie..
En natuurlijk weer super gezond. 
Quinoa bevat namelijk heel wat vezels en de tonijn is laag in vet, maar hoog in eiwit.
Goed maaltje om het buikje dus mee te vullen. 

Het lijkt misschien moeilijk, maar dit recept is echt zo gemaakt.
Je kan natuurlijk eindeloos variëren met ingrediënten en zelf nog lekker dingen toevoegen.
Ik gebruikte hüttenkäse als topping, maar dit kun je ook vervangen door mozzarella of geitenkaas. 

Ingrediënten voor 1 persoon:
1 zoete punt paprika
65 gram tonijn uit blik (in water)
45 gram quinoa
50 gram hüttenkäse
1 tomaat
1/3 gele paprika
handje verse spinazie
1/2 rood uitje
kruiden (ik gebruikte sweet lemon van flavorking)

Bereiding:
-Verwarm de oven op 180 graden
-Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking
-Snijd de zoete punt paprika netjes doormidden
-Snijd de rest van de groente fijn
-Als de quinoa klaar is kun je dit mengen met de groente
-Roer de spinazie samen met de kruiden hier gewoon doorheen
-Neem een ovenschaal, leg hier de stukken puntpaprika in en vul ze met quinoa
-Daarna verdeel je de hüttenkäse over beide delen
-Zet dit zo voor 10 minuten in de oven
-Klaar om op te eten:)

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten