zondag 2 augustus 2015

Tonijn Burgers
























Wauw! Dit is echt één van de beste dingen die ik afgelopen tijd (gezond) gegeten heb.
Wat een ontzettend lekker en ook nog eens zo simpel.
Mijn vriendinnetje Lisa Otto kwam met dit idee, dus alle credits gaan naar haar.
Deze burgers zitten boordevol eiwit en zijn laag in calorieën.
Perfect! Het smaakt serieus naar een burger van vlees.
Daarnaast kun je ze makkelijk in de koelkast bewaren en de volgende dag opeten.
Handig voor de mealpreppers onders ons. 
Ik zeg; zeker proberen!

Ingrediënten voor 6 burgers: 
2 blikjes tonijn (in water)
2 eieren
gesnipperd uitje
kruiden (naar eigen smaak toevoegen)

Bereiding:
-Neem een kom en doe de uitgelekte tonijn hier in
-Snipper het uitje fijn
-Zet ondertussen een pan op het vuur en laat deze met een scheutje olijfolie op het vuur warm worden
-Voeg de eieren toe aan de tonijn
-Voeg ook de kruiden toe en meng en kneed het geheel goed met je handen door elkaar
-Hierna kun je er in de gewenste grootte burgers van maken. Doe dit met je handen en knijp eventueel het teveel aan vocht er nog even uit.
-Bak ze in de pan op een laag vuur, tot dat ze mooi bruin worden
-Het beslag is niet heel stevig, dus doe voorzichtig met omdraaien

Smullen maar!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten