donderdag 20 augustus 2015

Gegrilde groente salade met tempeh en soja saus


























Gister maakte ik samen met Lisa deze gegrilde groente salade..
Een heerlijk vegetarisch recept waarbij je maar weinig ingrediënten nodig hebt.
Tempeh is toch wel iets dat je niet vaak tegenkomt en daarom wilde ik hier graag een keer wat mee doen. Het is namelijk een hele goeie eiwitbron. 

Het is super makkelijk ergens bij te voegen en ook nog eens makkelijk te bereiden.
Aan deze salade kun je zelf nog van alles toevoegen.
Wees niet bang om te combineren. 
Deze maaltijd is laag in calorieën en daarom de perfecte salade voor een balans dagje.
Eventueel kun je zelf nog een koolhydraat bron, zoals quinoa toevoegen.

Ingrediënten voor 2 personen:
150 gram tempeh
1 aubergine
1 gele courgette (groen kan ook)
Handje gemengde salade
Soja saus

Bereiding:
-Was als eerste de groente schoon
-Snijd daarna de aubergine en courgette in de lengte doormidden en snijd ook de bovenkant er van af
Zo kun je mooie plakken maken
-Neem een kaasschaaf en maak hiermee mooie dunne stroken groente (eventueel kun je dit ook gewoon snijden, maar dat gaat iets moeilijker
-Gril de groente in een gril pan of gebruik een gril plaat (vergeet niet een beetje olijfolie te gebruiken)
-Snijd ondertussen de tempeh in stukken zo groot als je zelf prettig vindt
-Verhit een pan met olijfolie en wok hierin de tempeh 
-Voeg hier ook de soja saus aan toe
-Let ondertussen goed op de gegrilde groente
-Pak alvast de borden en leg hier een handje gemengde salade op
-Als alle groente vellen gegrild zijn kun je ze verdelen over de bordjes
-Voeg ook de tempeh met soja saus toe
-Eventueel kun je nog noten, sesamzaad of avocado toevoegen voor extra smaak en structuur

Eet Smakelijk!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten