zaterdag 30 mei 2015

Bloemkool pizza met zalm





















Pizza bodem gemaakt van bloemkool. 
Inmiddels niet meer zo heel onbekend, maar dat komt omdat het ook verbazingwekkend lekker is. 
De bloemkool variant is zoveel gezonder als de bekende pizza's in de supermarkt, bij de italiaan of een afhaal bedrijf. 
Alleen de bodem bevat al de voor jou nodige groente (200 gram) voor de dag. 
Dat kunnen we van een gewone pizza niet zo makkelijk zeggen. 
Daarnaast is deze pizza veel lager in calorieën en past het dus makkelijk binnen je gezonde eetpatroon.
Zo hoeven ook wij een lekkere pizza niet te missen. 
Dan nu snel het recept. 
De zalm kun je natuurlijk vervangen door; tonijn, parmaham, mozzarella, kip enz..

Ingrediënten: voor de bodem:
210 gram bloemkool
1 el volkoren spelt meel/havermout
1 eiwit
Italiaanse kruiden
wat peper, zout
Knoflook kruiden
Topping:
80 gram zalm 
1/2 tomaten 
halve ui
plakjes courgette


Bereiding:
Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe het in de keukenmachine tot het een gladde massa is geworden. Haal het er daarna uit en schep het in een schaaltje dat in de magnetron kan. Zet het voor 2 minuten in de magnetron. Daarna haal je het eruit en laat je het afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Als de bloemkool is afgekoeld pak je een theedoek en schep je de bloemkool hierin. Met de theedoek om de bloemkool heen knijp je al het vocht eruit tot dat er geen water meer uit komt. Hierdoor wordt de bloemkool droog. Pak een kom en doe hier alle overige ingrediënten van de bodem in. Voeg ook de droge bloemkool toe en roer dit door met een lepel. Als het goed gemixt is pak je stuk bakpapier en leg je die op een plaat van de oven. Verspreid met een lepel een 1/2 el olijfolie over het bakpapier, zodat de pizza niet blijft plakken. Als je dat gedaan hebt en de oven is voorverwarmd, dan kan je het mengsel gebruiken om een dunne bodem te maken. Zet hem voor 13 minuten in de oven. Daarna haal je hem eruit, draai je hem voorzichtig om, en zet je hem voor 5 minuten nog even terug de oven in. 

Als de pizza klaar is haal je hem eruit. Begin met de de tomatensaus. Doe 1 á 2 tomaten samen met ui, knoflook en wat zout in de blender en maal het fijn. Dit is de saus voor je pizza. Daarna snijd je alle groente zo groot als dat je zelf fijn vind. Beleg daarna de bloemkool bodem met alle ingrediënten. Zet de pizza met topping voor 8 minuten terug in de oven. Daarna is die klaar om gegeten te worden. 
Smullen maar!

Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten