maandag 8 december 2014

Proteïne cups




















Een snack die boordevol eiwitten zit en super makkelijk is om te maken.
Ben jij een zoete snoeper dan is dit zeker iets voor jou! 
  Je kan ze een hele tijd afgedekt in de vriezer bewaren. 
Zo heb je altijd iets in huis om verantwoord te snacken. 
Eventueel kun je ook nog wat agave syrup of honing naar smaak toevoegen. 

Ingrediënten (voor ongeveer 6 stuks):
4 scheppen eiwit poeder (á 30 gram per schep) (vanille/chocolade)
50 gram havermout/ultra fine oats
300 ml water
scheutje zoetstof
Pure chocolade (optioneel)

Bereiding:
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar heen. Is het te waterig dan kan je extra havermout toevoegen. Is het te hard dan kun je nog wat water toevoegen. De consistentie moet net zo zijn als bij een cake beslag. Verdeel het over de muffin vormpjes en zet ze voor een nachtje in de koelkast. Je moet geen papieren muffins vormpjes gebruiken, want dan krijg je het niet los van het papier. Als je ze wilt eten moet je ze heel even laten staan. Dan worden ze minder hard en kun je ze goed eten. Ook weer niet te lang, want dan gaat het natuurlijk smelten;) Je kunt ook nog cacao nibs en of noten er doorheen doen. Ook kun je gesmolten pure chocola er bovenop gieten en terug doen in de koelkast. Zo wordt het hard en heb je een heerlijk chocolade laagje. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten