zaterdag 29 november 2014

Quinoa met kabeljauw




















Makkelijk, snel en gezond = Kabeljauw met quinoa en groente
Dit gerecht is voedzaam, vol vezels, bevat vitaminen en is laag in vet. 
Je kunt het ook eten als lunch. Je hebt maar 15 minuten nodig. 
Ingrediënten (1 persoon):
100 gram kabeljauw
40 gram quinoa (ongekookt)
3 stronkjes bloemkool
1/2 ui
1/4 courgette
1 tomaat
peper/zout
Viskruiden

Bereiding:
Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook ook de bloemkool in een klein steelpannetje met kokend water. Snijd ondertussen de rest van de groente in stukjes zo groot als je zelf lekker vindt. Zet een pan op het vuur en bak met wat olijfolie of kokosolie de kabeljauw op laag vuur langzaam gaar. Besprenkel de vis met de kruiden. Voeg de groente toe als de kabeljauw bijna klaar is. Je kunt het ook om en om doen. Als de quinoa en de bloemkool klaar zijn serveer je het op een bord en doe je de kabeljauw er bovenop. Voeg als laatste wat peper en zout naar smaak toe bij de groente. Dan kan het ook uit de pan. Voeg alles samen en je gerecht is klaar. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten