woensdag 5 november 2014

Gezonde patatjes




















Iedereen lust wel eens een patatje op zijn tijd, maar helaas is patat en vooral de saus en de hoeveelheid zout die daarbij wordt gegeten niet echt gezond.
Voor als jullie ze nog niet kennen..
Patatjes gemaakt van zoete aardappel. 
En geloof me.. het is echt heerlijk!
Super makkelijk te maken en net zo lekker.
Je hebt bij dit portie patatjes ook helemaal geen mayonaise nodig.

Ingrediënten:
Zoete aardappel
1 ui
1 teentje knoflook 
Italiaanse kruiden
olijfolie
eventueel peper/zout (niet nodig)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel even schoon en snijd hem in de vorm van patatjes. Doe ze in een ovenschaal of leg ze op een bakplaat met bakpapier. Snijd ondertussen het uitje in kleine stukjes en doe ze bij de patat. Besprenkel de patat met olijfolie en doe daarna de rest van de kruiden erbij. Leg ze in de oven voor 50 minuten en je patatjes zijn klaar! Zeker één van mijn favorieten en leuk om te maken met kleine kindjes. Je zult er net zo van smullen als de gewone. 
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten