donderdag 3 juli 2014

Gezonde krentenbolletjes



















Veel Nederlanders zijn er gek op; krentenbollen!
Krentenbollen bevatten in het algemeen een hoge energiewaarde en daarom heb ik hier een gezondere versie gemaakt. 
Smaakt net zo lekker, en heerlijk als ze net warm uit de oven komen.
Ik heb de krenten vervangen voor rozijnen, maar als je liever krenten hebt kun je die natuurlijk ook gebruiken.

Ingrediënten:
 100 gram spelt meel
100 gram magere kwark
60 gram rozijnen
1 appel (geschild)
1 ei
2 tl kaneel
beetje zoetstof 
1 tl bakpoeder
mespuntje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd hem in hele kleine stukjes. Mix daarna alle ingrediënten door elkaar. Zorg dat alles goed verdeeld is. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Kneed met natte handen kleine bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Zorg dat er tussen de bolletjes wat ruimte overblijft, omdat ze iets gaan uitzetten. Zorg dat de rozijnen aan de binnenkant van het deeg gedrukt zitten, anders verbranden ze aan de buitenkant. Zet ze voor 20-25 minuten in de oven tot dat ze goudbruin gekleurd zijn. Daarna zijn ze klaar om op te eten:)
Voedingswaarde per bolletje:
157 kilocalorieën 
3,1 gram vet
waarvan 0,7 gram verzadigd
20,6 gram koolhydraten
waarvan 4,1 gram vezel
9,2 gram eiwitten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten