donderdag 8 mei 2014

Groente lasagne

Lasagne! Heel veel mensen vinden het lekker, maar helaas is de lasagne die vaak gemaakt wordt niet zo heel gezond. Het bevat veel koolhydraten en saus en daarom ook veel calorieën.
Natuurlijk is er ook een manier om de lasagne op een gezondere manier te maken.
Hieronder vindt je een recept waarmee je eigenlijk geheel kan variëren. Je kunt allerlei groente naar smaak toevoegen. Het grote verschil is dat je de lasagne bladen die je normaal gebruikt vervangt door groente.
Hierdoor wordt je groente inname verhoogt, bevat het minder calorieën en ook vegetariërs kunnen genieten van een lasagne. Bij het recept dat hieronder staat beschreven kun je eventueel nog kip of mager gehakt toevoegen. Ook kun je kiezen voor vegetarische falafel gemaakt van kikkererwten. Smaakt erg goed in deze groente lasagne.


Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de lasagne bladen:
-1 Courgette
-1 Aubergine

Voor de inhoud:
-2 tomaten
-1 gele paprika
-1/2 rood uitje
-5 grote champignons
-2 handjes verse spinazie
-300 ml pomodori tomaten saus
-1 el crème fraîche
-1 bolletje mozzarella

Optioneel:
-kip
-mager gehakt
-falafel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant en de onderkant van de courgette en aubergine af en snijd ze daarna allebei in de lengte doormidden. Gebruik een kaasschaaf en maak hiermee mooie plakken van de courgette en aubergine. Kost even wat moeite, maar dan heb je ook wat. Pak een ovenschaal en bedek deze met courgette en aubergine als onderkant van de lasagne. Snijd de rest van alle groente (behalve de tomaat) zo groot als je zelf fijn vindt en zet een pan op het vuur. Bak alle groente heel even kort aan met wat olijfolie en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Het beste kun je de spinazie als laatste toevoegen, omdat deze heel erg slinkt. Daarna voeg je de tomatensaus en crème fraîche toe en roer je het geheel nog even goed door. Haal de pan van het vuur en gebruik steeds een beetje van de inhoud om de lasagne te vullen. Leg daartussen steeds de courgette en aubergine bladen, om de lasagne te bouwen. Hierdoor krijgt de lasagne een mooi uiterlijk. Snijd als laatste de mozzarella en tomaat in kleine plakjes en leg deze mooi bovenop. Nu kan de lasagne voor 15 minuten de oven in. Haal hem er daarna uit en je hebt een heerlijke lasagne die op een gezondere manier gemaakt is. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten