donderdag 29 mei 2014

Gevulde rode paprika uit de oven

Heerlijk gevulde paprika uit de oven. Gemaakt met mijn favoriete koolhydraat bron; quinoa!
Het is een vegetarisch recept, maar je kunt er natuurlijk ook kip of mager gehakt bij doen. Je kan de kip of het gehakt in de paprika doen, maar ook net als op de foto gewoon ernaast eten.
Dit recept is een bron van groentes en daarom erg gezond om te eten.  


Ingrediënten voor 1 persoon:
1 rode paprika
40 gram quinoa
2 handjes verse spinazie
1 tomaat
1/4 komkommer
3 kleine wortel
3 kleine augurken
1/2 rode ui
Mozzarella/ parmezaan (optioneel) 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van de paprika eraf en gooi deze niet weg. Zet ondertussen de quinoa op het vuur en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de groentes fijn. Bak in een pan de groentes met een klein beetje olijfolie aan. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Eventueel kun je ook nog knoflook toevoegen. Doe op het laatst ook de spinazie erbij. Roer de quinoa door de groente en schep het geheel in de paprika. Ben je gek op kaas? Voeg dan nog wat mozzarella of parmezaan toe en laat deze heerlijk smelten over de paprika. Neem een klein ovenschaaltje en doe hier een beetje olijfolie in. Zet de paprika met inhoud in de oven en laat deze voor 20 minuten gaar worden. Hierna haal je hem eruit en is die klaar om te eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten